top of page

Vinner Av Yrkes-NM 2023


yrkes-nm møbelsnekkerfaget Inga Pernille Vold nicolai grøndal
Foto: Nicolai Grøndahl

Lørdag 14. Januar var det klart for å kåre vinneren av Yrkes-NM i møbelsnekkerfaget. Halvard Høilund-Kaupang fra Norske trevarer delte ut prisen. Selv om nivået var jevnt, var det en kandidat som utmerket seg. 1. plassen gikk dermed til lærling Inga Pernille Vold (23) fra Hamran Snekkerverksted. Vi gratulerer med godt utført arbeid.


11. - 14. januar ble det arrangert Yrkes-NM i møbelsnekkerfaget på Edvard Munch

Videregående skole. Totalt fem kandidater deltok og de fikk 18 timer på å bygge et komplisert vinskap. Oppgaven inneholdt flere håndverksmessige elementer fra møbelsnekkerfaget. Blant annet bestod skapet av en fyllingsdør, gratet hylle og en klassisk skuff dem måtte sinke og tilpasse. Denne oppgaven gir kandidatene faglig utvikling og dem har muligheten til å vise frem sine ferdigheter til dommerne.

yrkes-nm møbelsnekkerfaget inga pernille vold nicolai grøndal
Vinnerskapet produsert av Inga Pernille Vold. Foto: Nicolai Grøndahl

Dommerpanelet bestod av hele syv personer fra fire fylker.

Alle dommerne har hvert sitt poengark hvor de fører poeng til hver kandidat underveis i konkurransen. Det bedømmes blant annet på målenøyaktighet, sammenføyninger, beslag og bevegelige deler, overflater og likhet med tegningen. Den som scorer høyest totalt vinner konkurransen.Resultat Yrkes-NM i møbelsnekkerfaget 2023


1. Plass

Inga Pernille Vold (23) Snartemo. Lærling hos Hamran snekkerverksted.


2. Plass

Jesper Mork (24) Oslo. Lærling hos Møbelsverkstedet produksjon.


3. Plass

Preben Ekern (24) Dovre. Lærling hos Motved.


I tillegg deltok

William Holter-Hovin (19) Fetsund. Lærling hos Ruud snekkerverksted.

Karsten Buskerud (18) Skjetten. Lærling hos Oslo snekkerverksted


Foto: Nicolai GrøndahlOslo Snekkermesterlaug vil takke Edvard Munch vgs. for bruk av snekkerverksted under Yrkes-NM. Vi takker alle som jobbet på for at dette ble gjennomført, samt alle sponsorene våres.

Comments


bottom of page